Veel gestelde vragen

Hieronder treft u een lijst aan met veel gestelde vragen. Staat uw vraag en antwoord er niet tussen? Vul dan het contactformulier op onze contactpagina in.

De kappers zijn opgeleid tot haarwerkers en hebben zich daarna gespecialiseerd in haarvervanging. Ze hebben ervaring en laten zich telkens bijscholen in de laatste ontwikkelingen.

Onze salon heeft een sfeervolle ambiance waar discretie centraal staat. Tijdens het gesprek kunt u ons vertellen over uw manier van leven (dit is belangrijk) en uw voorkeur wat betreft kapsels, kleuren en stijlen. Wij nemen samen met u alle tijd om de modellen te bespreken en een keuze te maken.

Natuurlijk, neem iemand mee die u goed kent.

Wij hechten veel belang aan kwaliteit en klanttevredenheid. Daarom verkopen wij alleen haarwerken met een garantie van zes maanden op fabricagefouten.

Onze haarwerkspecialisten zijn ambulant en komen indien nodig gratis en vrijblijvend bij u thuis of in het ziekenhuis.

Een bezoek van de haarwerkspecialisten is onderdeel van onze service.

Het is beter om een afspraak te maken (liefst voordat u de eerste kuur krijgt) als het haar nog niet is uitgevallen. De haarwerkspecialist kan dan op basis van uw haarkleur, haartype en model een perfect toegesneden advies uitbrengen. Zij zal u voorlichten, begeleiden en een haarwerk voor u verzorgen.

Haarwerken zijn te verkrijgen in confectie, semi-maatwerk en maatwerk.

Confectiemodellen zijn standaard haarwerken die in verschillende kleuren worden gefabriceerd. Er bestaan verschillende merken van zeer uiteenlopende kwaliteit. Wij leveren alleen A-merken waardoor ook deze confectiemodellen prettig dragen en heel natuurlijk vallen.

Semi-maatwerk zijn haarwerken met standaard monturen (het materiaal waar het haar op is bevestigd/geknoopt). Deze verschillen in maat, kleur, dikte, gewicht, duurzaamheid en kwaliteit. Daarnaast verschilt ook nog eens de kleur en de lengte van het haar dat op de basis is geknoopt. De basis kan op maat worden vermaakt zodat de juiste pasvorm wordt verkregen.

Maatwerk is afgestemd op de persoon. De haarwerkspecialist maakt een mal van het hoofd. Deze mal wordt gebruikt om het haarwerk exact de vorm te geven van het hoofd.

Al onze haarwerken, ongeacht of deze van synthetisch haar, echt haar of Cyber- en Vital Hair zijn, komen zeer natuurlijk over.

Een haarwerk van echt haar is kostbaarder. De haarwerken worden door ons streng geselecteerd. Wij werken met echt haar van hoge kwaliteit. Een voordeel bij echt haar is dat het geföhnd, gestyled en gekruld kan worden zoals het eigen haar.

De synthetische modellen die wij in ons assortiment hebben zijn van een hoge kwaliteit en zijn bijna niet van echt haar te onderscheiden. Wij maken gebruik van exclusieve merken en modellen. Synthetische modellen zijn gemakkelijker in onderhoud dan modellen van echt haar en blijven beter in model.

Een haarwerk en een haardeel zijn niet hetzelfde.

Een haarwerk bedekt het hele hoofd. Haarwerken maken het mogelijk om met een totaal andere coupe, lengte of kleur voor de dag te komen.

Een haardeel is een aanvulling op uw eigen haar. Haardelen zijn op verschillende manieren te bevestigen.

Alle modellen zijn licht en luchtig ontworpen voor optimale ventilatie. Dit is belangrijk. Afhankelijk van de haarsoort en/of bevestiging worden diverse monturen gebruikt.

Elke haarsoort heeft zijn eigen wasvoorschrift wat bij het haarwerk aangeleverd wordt.

In onze salon verkopen wij een groot assortiment van shampoos, conditioners en sprays.

Let op: het is aan te bevelen de haarwerken niet met andere producten te verzorgen. Deze producten zijn absoluut niet geschikt voor haarwerken en kunnen de haren beschadigen.

Daar waar nodig mag u dat doen, mits u de voorschriften hanteert.

Wanneer uw haarwerk van echt haar is, kan het haar gekleurd worden. Wij adviseren u om dit niet zelf te doen maar het over te laten aan één van onze haarwerkspecialisten. Zij hebben jarenlange ervaring. Synthetische haarwerken, waaronder Cyber en Vital Hair, kunnen niet gekleurd worden.

Onze haarwerkspecialisten zullen u verschillende voorstellen doen. Deze voorstellen zijn volledig op uw situatie toegesneden en gebaseerd op uw vragen en wensen.

Ja. Het haarwerk of de haaraanvulling zal geen obstakel vormen voor het sporten of zwemmen, op voorwaarde dat het haarwerke op maat is en goed aansluit. Voor een advies op maat kunt u onze haarwerkspecialisten vragen naar de mogelijkheden. Geef daarbij aan welke sport u graag zou willen blijven beoefenen.

Nee. De haarwerken zijn licht en luchtig. Uw eigen haar zal zonder enige problemen kunnen groeien.

Helaas is het voor artsen niet altijd mogelijk om van te voren te voorspellen of het haar gaat uitvallen. Bij ons kunt u in alle rust en zonder verdere verplichtingen een haarwerk laten verzorgen en reserveren tot het nodig is. Wanneer u het haarwerk niet nodig blijkt te hebben, hoeft u ons alleen even te bellen om dit te melden.

De zorgverzekeraar betaalt in geval van medische behandelingen en alopecia een bepaald bedrag van het haarwerk. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u een medische indicatie nodig van uw behandelend arts. De basiszorgverzekering vergoedt € 436,00 (2019). Het kan zijn dat u ook aanvullend verzekerd bent. Onze haarwerkspecialisten kunnen u hierover informeren.

U kunt uw klacht indienen door het contactformulier in te vullen op onze contactpagina. Klachten en suggesties worden door ons uiterst serieus genomen.

Wij zijn als haarwerker erkend bij de Anko en/of SEMH en de geschillencomissie.

Telefonisch of via mail.

Onze agegevens vindt u via onze contactpagina.


Staat uw vraag en antwoord er niet tussen? Vul dan het contactformulier op onze contactpagina in.

Vrijblijvend advies voor een haarwerk op maat?

Neem vandaag nog contact met ons op!

020 644 42 96